Veelgestelde vragen

In 25 jaar tijd hebben we al veel vragen van klanten beantwoord. Om het je makkelijk te maken – en ons ook een beetje – vind je hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Is je vraag na het lezen van deze antwoorden nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.

Wanneer is het beton sterk genoeg?

28 dagen duurt het voordat het beton helemaal uitgehard is. Na 72 uur kun je er wel al op lopen, maar kun je het beton nog niet zwaar belasten.

Kan ik het beton ook in een andere kleur krijgen?

Jazeker kan dat. Door kleurstoffen toe te voegen krijg je bepaalde kleuren, zoals zwart, groen, rood. Wil je een andere kleur? Neem dan contact op voor de kleurmogelijkheden en de prijs.

Wat weegt beton?

Beton weegt ongeveer 2.350 kilo per kubieke meter.

Waarom moet beton verdicht of getrild worden?

Er zit meestal lucht in beton. Die moet je verwijderen om de maximale sterkte en duurzaamheid te behalen. Dit doe je door het beton te verdichten of trillen. Trilnaalden of trilbalken kun je zelf huren bij een bouwmarkt.

Ik heb wel eens gehoord van zelf verdichtende beton. Wat is dat?

Er is beton op de markt dat zichzelf ontlucht. Dit beton hoef je dus niet te verdichten, zoals bij ‘gewoon’ beton. Meer weten? Neem dan contact op voor meer informatie en de kosten.

Heb ik fijn grind nodig?

betonoplocatie.nl raadt het gebruik van grind aan bij betondiktes tot 12 centimeter en/of beton met veel wapening.

Is het de bedoeling dat ik het beton zelf stort en afwerk?

betonoplocatie.nl levert het beton. Jijzelf zult het beton moeten storten en afwerken. Natuurlijk kennen wij bedrijven die dit voor jou kunnen doen. Heb je hierin interesse?  Neem dan contact op.

Is nabehandeling van het beton nodig?

De eerste paar dagen is het belangrijk dat het beton niet uitdroogt. Meestal is nathouden of afdekken met plastic genoeg.

Hoe lang is de levertijd van beton?

Hou er rekening mee dat je in verband met onze planning minimaal 2 werkdagen voordat je gaat storten, het beton moet bestellen.

Wanneer kunnen jullie beton leveren?

betonoplocatie.nl levert van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 16.00 uur. Heb je  een andere dag of een afwijkend tijdstip in gedachten? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel wapening moet ik gebruiken?

Dat is een heel goede vraag. Daar is geen pasklaar antwoord op te geven door betonoplocatie.nl. Dit is namelijk afhankelijk van de toepassing en belasting van het beton. Ons advies: vraag een constructeur voor een juist advies.

Leveren jullie het beton exact op tijd?

Wij doen er alles aan om op tijd te leveren. Maar je kunt je voorstellen dat het soms druk is op de weg. Hou daarom rekening met een uur speling.

Ik wil contact opnemen met Beton op Locatie

Je kunt ons mailen via info@betonoplocatie.nl of bellen op 06 219 76 226. Ook kun je het contactformulier invullen.

Wordt mijn betaling meteen verwerkt?

Ja, jouw betaling wordt direct verwerkt. Je ontvangt van betonoplocatie.nl een bevestigingsmail. Op je bankafschrift of in jouw bankapp kun je de afschrijving terugvinden als Mollie of Stg Mollie Payments. Heb je hier vragen over? Controleer dan de afschrijving of neem contact met ons op.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt via iDEAL betalen. Is je bestelling succesvol afgerond dan ontvang je een bevestigingsmail.

Kan ik een officiële factuur krijgen?

Natuurlijk. De officiële factuur ontvang je achteraf via de e-mail.

Benieuwd naar de kosten?

Bereken je prijs nu meteen via ons offerte formulier!